6.900,00 Ft

33 készleten

A Kannabinoid Medicina világa című könyvemet a megírásának körülményei tették egyedivé. A saját betegségem szövődményein próbáltam felülkerekedni, ezért elmélyedtem a szakirodalom tanulmányozásában. Kerestem olyan támpontokat, melyek összhangban voltak a megelőző 33 évem tapasztalatával is. Sok ezer cikk elolvasása során arra döbbentem rá, hogy nemhogy összhang nincsen, de a legfőbb szempontoknak megfelelő tudományos megközelítés sem fedezhető fel. A sok-sok munka elsősorban a laboratóriumi, úgynevezett vegytiszta kísérleti körülményeket mutatja be, ami köszönöviszonyban sincsen az élettel. A sok cikk és tanulmány arról azonban meggyőzött, hogy mindenképpen bevessem a kannabinoidokat az életemért folytatott küzdelem során. Egy baráti meghívásra kerültem Kolumbiába, ahol orvosi-laboratóriumi háttérrel volt szerencsém egy kiforrott kannabinoid terápiában részesülnöm. Az eredmény lenyűgöző volt!

Miközben egyre jobban lettem és elhagyhattam az összes erős hatású fájdalomcsillapítót, a megszokott méréseimet napi rendszerességgel végeztem el magamon. Itt fedeztem fel több sajátos tüneti együttállást, amik törvényszerűen követték egymást a javulásom során. 

A pozitív tapasztalataim és a mérésekben mutatkozó törvényszerűségek elmélyedt kutatómunkára biztattak. A társtudományok felfedezéseit tanulmányozva láttam, hogy mind a kvantummechanika, mind a matematika kutatásai többszörösen lekörözik a molekuláris biológia felismeréseit.

Nekem nem a távoli jövőbeni, hanem az azonnali támpontokra volt szükségem, ezért a szakirodalmat és a saját méréseimhez kapcsolt tapasztalataimat összevetettem a hagyományos kínai orvoslásban és  a komplementer medicinában szerzett ismereteimmel. Egy olyan modellt alkottam így meg, amit a tudomány mai állása szerint hozzávetőlegesen 50 év során lehet körülírni, mert a kritikus mérési helyzeteket nem lehet modellezni. Az én szerencsém éppen az elesett állapotom volt, melynek során még Kolumbiában kétszer is volt szerencsém gyógykrízisen átjutnom, ami láttatni engedte a kaotikus törvényszerűségeket. Nem kockáztattam az életemet, hiszen éppen a kockázatot igyekeztem csökkenteni. Viszont olyan rossz állapotban kerültem Kolumbiába a korábbi kemoterápiás szövődmények miatt, amit elméleti modellel nem lehetett volna ilyen gyorsan utánozni.

Ezt követően a korábbi adatbázisomat is áttanulmányoztam, felidézve sok beteg állapotát, ismerve a fejleményeket, továbbá sok új mérést is végeztem. Mindebből kialakult a mostani elemzési koncepcióm. Az első könyvem ennek az összefoglalása.

A második könyvemben az endokannabinoid-konform terápiákat fogom részletesebben bemutatni.

Leírás

A könyvemben nem szerepelnek infografikák, mert a képzeletünket megzavarják a torzított tankönyvi és tudományos ábrák. Elvontabb ábrákon már egy éve dolgozunk, és bár haladunk, még nem készültünk el.

Ugyanakkor szerettem volna átadni valamit abból  a misztériumból, amilyennek az endokannabinoid rendszert látom, ezért művészi grafikákat kértem a fejezetek elejére.

A videón az látszik, ahogyan a grafikák készültek. Karácsony Emese munkái: a videókon láthatóak.

A könyv kivonata

További információk

Méretek17 × 14 × 2 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A Kannabinoid Medicina világa” értékelése elsőként