Az egészségre figyelünk, hogy elkerüljük a betegségeket!
Pécsett, 1980-as évek elejétől, egy baráti társasággal szerveztem heti rendszerességgel tartott összejöveteleket. A természetes életmód iránti elkötelezettségünk máig kihat az életünkre. Nekem ez lett a munkám is. 1998-ban könyvet írtam a méregtelenítő módszerekről, amivel a magánpraxisomat felkeresőknek biztosítottam alap olvasmányt, ugyanakkor jegyzetnek szántam a természetgyógyász alapképzéshez. Az évtizedek során saját adatbázist fejlesztettem, hogy a szerteágazó tüneteket rendszerbe foglalva olyan összefüggéseket lehessen megjeleníteni, amit még ma sem vesznek komolyan, pedig az apró jelekből idejekorán felismerhetünk sokkal távolabbi betegségek előfutárait. Az információs medicina fejlesztéseinek hála, olyan mérőeszközöket szerezhettem be, amik alkalmasak az egészség-instabilitás-betegség tengelyén lépcsőzetes fokozatok meghatározására. Sok megfigyelést tettem a több évtized során. Az összefüggéseket eleinte egy matematikai képlet segítségével regenerációs indexként hozzáadtam az elemzéseimhez. Ez arra volt hivatott, hogy bármiféle kezelésem (neurálterápia, gyógyböjt, életmód-coaching, daganatos betegek komplex gondozása, stb.) hatékonyságát követni tudjam akkor is, amikor a tünetek még nem jelezték a változások irányát. Sok időt töltöttem mérési eredményeim tanulmányozásával, annak kutatásával, értelmezésével, hogy milyen további összefüggésekre lehet rámutatni egy-egy kúra során. Eközben védtelenné váltam és én is megbetegedtem.
Saját betegségemből felgyógyuló állapotomban megfigyeltem, hogy a mérési eredmények halmaz-szerűen sajátos konstellációkba rendeződnek, miközben az endokannabinoid rendszeremet direkt segítő gyógykezelésben részesültem. Számomra, a több évtizedes kutatásom révén nyilvánvalóvá vált, hogy az “endokannabinoid hiány állapot”-om módosult.
A későbbiekben sok további mérést végeztem sok más személyen is. Az eredményekből kialakult egy határozott konstelláció rendszer, ami az endokannabinoid hiány mértékével is összefüggésben lehet. Sok további mérésre, megfigyelésre van szükség ahhoz, hogy a jelenségeket és a háttérben zajló folyamatokat feltérképezzük. Annyi azonban mára bizonyossá vált, hogy adott konstellációk esetén, melyek endokannabinoid hiányra utalnak, szükség van ennek célzott kezelésére, mellyel a hiány megszüntethető.
A meglepő az volt, hogy az endokannabinoid hiány megszűnését nemcsak a mérési eredmények normalizálódásával (a normális konstelláció kialakulásával) tudtam nyomon követni, hanem azzal, hogy a betegek meggyógyultak. Még olyanoknál is, akik nem “betegek” voltak, “csak” a mérési eredmény adott rossz konstellációt, az erőnlétük, hangulatuk, stabilitásuk, közérzetük jobbra fordult, megszűntek olyan régen megszokott panaszaik, melyekkel korábban nem is tudtak mit kezdeni, “már megszokták”.
Ez a jelenség azt igazolta, hogy az endokannabinoid rendszer állapota követi az általános állapot változásait. Így egészen biztossá vált – és ezt a megfigyelést a szakirodalom sokrétűen alá is támasztja – hogy egy leromlott állapotú személynél az endokannabinoid rendszer célzott tonizálása (pl. fitokannabinoidokkal) az általános állapotában is javulást indukál. Ha ezt elfogadjuk, akkor könnyen megérthetjük, hogy miért jótékony hatású a természetes gyógymódok hosszú sora, a gondoskodás, a beteggel folytatott figyelmes beszélgetés, hiszen mindez olyan dolog, ami az endokannabinoid rendszerünk működését természetes úton serkenti.
Mostanra adott az S3-állapotfelmérés, mellyel meghatározható az egészség-instabilitás-betegség tengelyén az aktuális pozíció, és ha szükséges, akkor fitokannabinoid kezelést lehet kezdeni. Ha ilyen kezelésben szeretne valaki részesülni, akkor legritkábban 4 hetente ismételni kell a Konstelláció Analízist.
Az egyensúlytan webinárium lesz a folytatás, amit hasonló szellemiségben, új szemlélettel és eszköztárral bontakoztatunk ki. Várok minden érdeklődőt, aki tenni szeretne a belső egyensúlya megőrzéséért! Ezzel nagyon fontos most többet törődni, mert egy járvány kellős közepén vagyunk, amit átvészelni stabil állapotban lényegesen könnyebb lehet, mint hanyatló endokannabinoid aktivitás mellett.